ELQ homepage
Er is geen correcte Flash plugin aanwezig waardoor niet het volledige menu getoond kan worden. Download de laatste Flash plugin.

Focus op uitbreiding beheersactiviteiten hypotheken

 

Amsterdam, februari 2010 – De Nederlandse financiële dienstverlener ELQ Hypotheken gaat zich de komende jaren toeleggen op het uitbreiden van de beheersactiviteiten van hypotheken. De onderneming levert nu al beheersdiensten aan de bestaande hypotheekportefeuilles en zal deze continueren, zodat de dienstverlening aan de huidige klanten onverkort wordt voortgezet.

ELQ heeft de afgelopen anderhalf jaar geen hypotheken verstrekt en levert momenteel beheersdiensten aan hypotheekportefeuilles met een totale omvang van meer dan één miljard euro. Van de verkoop van nieuwe hypotheken zal dit jaar geen sprake zijn.

CEO Richard Bolton van ELQ Hypotheken ziet een mooie toekomst voor de organisatie in het verschiet liggen. ”ELQ Hypotheken is gezond en we zijn blij dat we weer aan groei kunnen werken. We gaan onze grote kracht, het beheren van hypotheekportefeuilles, daarbij inzetten en zien kansen in de markt om dit jaar deze activiteiten te laten groeien. We hebben recent een overeenkomst gesloten met een nieuwe klant voor het servicen van haar hypotheekportefeuille.”

ELQ Hypotheken is overgenomen door het bestaande management. De financiële dienstverlener was tot september 2008 onderdeel van de Amerikaanse bank Lehman Brothers. Ondanks het faillissement van die bank bleef ELQ Hypotheken een zelfstandig opererend bedrijf. Door de verkoop aan het bestaande management is ELQ nu volledig zelfstandig.

 


Voor persinformatie kunt u contact opnemen met:

 

Hill & Knowlton

de heer Ariën Stuijt, Senior Media Consultant

t: 020 - 404 4707

m: 06 - 21 53 12 33